Kuřecí stehna s bramborami na hořčici a tymiánu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna s bramborami na hořčici a tymiánu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60134 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
4 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
600 g | Kuřecí stehna |
20 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Smetana ke šlehání |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 826,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kuřecí stehna, Smetana ke šlehání, Sůl, Tymián nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna s bramborami na hořčici a tymiánu postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme je se solí, hořčicí a lístky čerstvého tymiánu. |
2 | Kuřecí stehna osolíme a vložíme do remosky vymazané máslem. Obložíme je připravenými bramborami, část brambor můžeme urovnat i pod maso. Podlijeme smetanou a upečeme doměkka. |
3 | Během pečení můžeme podle potřeby přilít trochu vody. |
Sice trochu více kalorické jídlo, ale palec nahoru. Nepekla jsem v remosce, kde by to samozřejmě taky šlo připravit, ale v toubě. Pekáček jsem ze začátku překryla alobalem a pak už dopekla bez něj. Hned v začátku jsem se smetanou už přidala trošku vody, asi třetinu uváděného množství. Místo tymiánu by se mohla přidat cibule, mně by tam chutnala :-)