Jednoduchý recept

Kuřecí stehna s bramborami na hořčici a tymiánu

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kuřecí stehna s bramborami na hořčici a tymiánu 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60134
Kategorie: Brambory

Ingredience

800 g Brambory
4 polévková lžíce Hořčice plnotučná
600 g Kuřecí stehna
20 g Máslo čerstvé
200 ml Smetana ke šlehání
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 649 kcal
Kilojoule 2 716kJ
8% Sacharidy 27 g
62% Tuky 46 g
1% Sodík 23 mg
13% Bílkoviny 7 g
Kuřecí stehna s bramborami na hořčici a tymiánu
  • Kuřecí stehna s bramborami na hořčici a tymiánu
  • 1
  • Kuřecí stehna s bramborami na hořčici a tymiánu
  • 2
  • Kuřecí stehna s bramborami na hořčici a tymiánu
  • 3
  • Kuřecí stehna s bramborami na hořčici a tymiánu
  • 4
  • Kuřecí stehna s bramborami na hořčici a tymiánu
  • 5
  • Vložit obrázek

Kuřecí stehna s bramborami na hořčici a tymiánu postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme je se solí, hořčicí a lístky čerstvého tymiánu.

2

Kuřecí stehna osolíme a vložíme do remosky vymazané máslem. Obložíme je připravenými bramborami, část brambor můžeme urovnat i pod maso. Podlijeme smetanou a upečeme doměkka.

3

Během pečení můžeme podle potřeby přilít trochu vody.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Kuřecí stehna s bramborami na hořčici a tymiánu
Sice trochu více kalorické jídlo, ale palec nahoru. Nepekla jsem v remosce, kde by to samozřejmě taky šlo připravit, ale v toubě. Pekáček jsem ze začátku překryla alobalem a pak už dopekla bez něj. Hned v začátku jsem se smetanou už přidala trošku vody, asi třetinu uváděného množství. Místo tymiánu by se mohla přidat cibule, mně by tam chutnala :-)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept