Krkovička zapečená s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkovička zapečená s klobásou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60138 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
4 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
200 g | Klobása debrecínská |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová krkovička |
1 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 135,0mg |
Draslík | 146,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 23,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása debrecínská, Paprika mletá pálivá, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Sůl, Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krkovička zapečená s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Plátky krkovičky urovnáme do remosky vymazané sádlem. Maso osolíme, opepříme, okořeníme paprikou, kmínem a nakonec potřeme hořčicí. |
2 | Maso poklademe kolečky klobásy, na ně rozložíme na tenké plátky nakrájený česnek. Vše zasypeme oloupanou, na proužky nakrájenou cibulí. Cibuli mírně osolíme a okmínujeme. |
3 | Pokrm pečeme do změknutí masa, podle potřeby podléváme pivem. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami, doplníme nakládanou okurkou.
Parádní chalupářské jídlo pečené v remosce, na kterou nedám dopustit. Cením si rychlost přípravy a to, že není třeba jídlo moc hlídat. Můj mužský protikus byl spokojený, já bych spíš nechala jen takovou přírodní selskou chuť, ale i tak recept doporučuji vyzkoušet.