Vepřová pečínka se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečínka se švestkami
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60142 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Švestky sušené |
700 g | Vepřová pečeně |
40 g | Vepřové sádlo škvařené |
1 l | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 126,0mg |
Draslík | 564,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 15,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Vepřová pečeně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sůl, Švestky sušené, Vepřové sádlo škvařené, Zázvor mletý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečínka se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky namočíme do studené vody na 2 hodiny a potom je vypeckujeme. Vodu ze švestek uchováme. |
2 | Vepřovou pečeni vykostíme a uprostřed masa nakrojíme kapsu. Kapsu naplníme švestkami, maso osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem. |
3 | Připravenou pečeni osmahneme na sádle a i s výpekem přendáme do remosky. Obložíme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibulí a pečeme doměkka za občasného podlévání vodou ze švestek. |