Krkovička zapečená s bramborami a květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkovička zapečená s bramborami a květákem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60144 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 ks | Květák |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová krkovička |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 283,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 141,7mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 145,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Květák, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Eidam cihla 40%, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř černý mletý, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krkovička zapečená s bramborami a květákem postup přípravy receptu:
1 | Omytý květák rozebereme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě a ihned vyjmeme. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na troše oleje. |
3 | Částečně vychladlý květák nahrubo nasekáme, přidáme orestovanou cibuli, vejce, osolíme, opepříme a vše promícháme. |
4 | Oloupané brambory nakrájíme na kostky, vsypeme na dno olejem vymazané remosky, osolíme a promícháme. Na brambory dáme vrstvu květákové směsi a navrch položíme naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Maso pokapeme zbylým olejem. Nakonec vše posypeme nastrouhaným sýrem. |
5 | Pečeme do změknutí masa a brambor. |
Recept doporučuji a chválím. Podávala jsem se zeleninovým salátem, hodí se i např. nějaký kompot. Navíc jsem do květákové směsi přidala trochu orestované uzené slaniny. Jelikož jsem dělala více porcí, tak jsem připravovala v pekáčku a pekla jsem v troubě. Ze začátku přípravy jsem měka pekáček přikrytý poklopem, ke konci odkrytý. Dávám palec nahoru.