Jednoduchý recept

Flíčky s čerstvými houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60151
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
100 ml Mléko plnotučné
500 g Nudle široké
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 306kJ
29% Sacharidy 105 g
8% Tuky 6 g
6% Sodík 117 mg
31% Bílkoviny 17 g

Flíčky s čerstvými houbami postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené čerstvé lesní houby, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a okmínujeme. Houby podusíme doměkka.

2

K měkkým houbám přimícháme prolisovaný česnek a nasekanou petrželku.

3

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a ihned promícháme s houbovou směsí. Podle chuti ještě přisolíme a vložíme do remosky vyložené pečicím papírem.

4

Pokrm pečeme asi 25 minut, potom zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a dopečeme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept