Flíčky s čerstvými houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flíčky s čerstvými houbami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60151 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
100 ml | Mléko plnotučné |
500 g | Nudle široké |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 103g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 178,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 235,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Nudle široké, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Pepř černý mletý, Sůl, Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Flíčky s čerstvými houbami postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené čerstvé lesní houby, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a okmínujeme. Houby podusíme doměkka. |
2 | K měkkým houbám přimícháme prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. |
3 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a ihned promícháme s houbovou směsí. Podle chuti ještě přisolíme a vložíme do remosky vyložené pečicím papírem. |
4 | Pokrm pečeme asi 25 minut, potom zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a dopečeme dozlatova. |