Jednoduchý recept

Borůvkový moučník

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60155

Ingredience

500 g Borůvky
160 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
0,5 balení Kypřicí prášek do pečiva
100 ml Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
125 g Máslo čerstvé
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 953kJ
19% Sacharidy 68 g
27% Tuky 20 g
1% Sodík 29 mg
13% Bílkoviny 8 g

Borůvkový moučník postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku rozehřejeme máslo a do ještě vlažného vmícháme 80g krupicového cukru, vanilkový cukr, žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přilijeme tolik mléka, abychom vymíchali středně husté těsto.

2

Těsto vlijeme do remosky vyložené pečicím papírem a pečeme asi 25 minut.

3

Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého po částech přisypáváme zbylých 80g cukru. Sníh došleháme dotuha a natřeme na upečené těsto. Povrch posypeme čerstvými borůvkami a pečeme ještě 10-15 minut.

Poznámka

Množství mléka upravíme podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept