Borůvkový moučník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvkový moučník
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60155 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
500 g | Borůvky |
160 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
0,5 balení | Kypřicí prášek do pečiva |
125 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 106,8mg |
Draslík | 125,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 139,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Borůvkový moučník postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku rozehřejeme máslo a do ještě vlažného vmícháme 80g krupicového cukru, vanilkový cukr, žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přilijeme tolik mléka, abychom vymíchali středně husté těsto. |
2 | Těsto vlijeme do remosky vyložené pečicím papírem a pečeme asi 25 minut. |
3 | Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého po částech přisypáváme zbylých 80g cukru. Sníh došleháme dotuha a natřeme na upečené těsto. Povrch posypeme čerstvými borůvkami a pečeme ještě 10-15 minut. |
Poznámka
Množství mléka upravíme podle potřeby.