Portobello na bílém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Portobello na bílém víně
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60160 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Portobello |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 42,9mg |
Vláknina | 168,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Pepř černý mletý, Portobello, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Portobello na bílém víně postup přípravy receptu:
1 | Nožičky hub odkrojíme a vnitřní část kloboučků vydlabeme lžičkou. Do kloboučků potom ostrým nožem nařízneme několik malých otvorů, do kterých seshora vložíme tenké plátky oloupaného česneku. |
2 | Připravené houby restujeme na pánvi na rozpáleném oleji asi 2 minuty z každé strany. |
3 | Potom podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou 1 minutu. |
4 | Nakonec houby posypeme nasekanou petrželkou, osolíme, opepříme a ještě jednou na pánvi obrátíme. |
5 | Portobello při podávání přelijeme zbylým olejem z pánve. |
Poznámka
Stejným způsobem můžeme připravit i pevné pravé hřiby.