Zelný salát s mrkví a celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s mrkví a celerem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60161 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
120 g | Majonéza |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Salát | |
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 951,6mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 602,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 185,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ocet vinný, Celer bulvový, Cibule, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Pepř černý mletý, Sůl, Mrkev nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát s mrkví a celerem postup přípravy receptu:
1 | Příprava dresinku: V misce dohladka rozšleháme majonézu s octem, cukrem, solí a pepřem. |
2 | Očištěné zelí a mrkev nakrájíme na tenké proužky, které ještě překrojíme na menší kousky. Oloupanou cibuli jemně nasekáme. Zeleninu vsypeme do mísy, přidáme připravený dresink a dobře promícháme. |
3 | Salát necháme v chladničce alespoň 4 hodiny odpočinout. |