Jednoduchý recept

Kynutá slaninová bábovka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60163
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
15 g Droždí
50 g Máslo
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 348kJ
9% Sacharidy 33 g
14% Tuky 10 g
8% Sodík 154 mg
14% Bílkoviny 8 g

Kynutá slaninová bábovka postup přípravy receptu:

1

Ve vlažné vodě rozmícháme cukr, droždí a 2 lžíce mouky z odměřeného množství. Necháme asi 20 minut kynout.

2

Potom vmícháme zbylou mouku, vejce, změklé máslo a sůl. Uhněteme těsto.

3

Na pánvi nasucho osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky a na ní osmažíme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Po částečném vychladnutí směs opepříme a vmícháme do těsta.

4

Těsto necháme vykynout, po vykynutí ještě jednou promísíme a vložíme do remosky vymazané olejem. Necháme nakynout a upečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept