Vánočkový cop - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánočkový cop
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60164 |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
1 balení | Cukr vanilka |
15 g | Droždí |
40 g | Hera |
20 g | Hrozinky |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 13,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 47,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Hera, Hrozinky, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Droždí, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vánočkový cop postup přípravy receptu:
1 | Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, cukr a 2 lžíce mouky. Necháme asi 20 minut kynout kvásek. |
2 | Potom rozšleháme vejce a 1 lžíci odebereme. Zbylou část vejce přidáme ke kvásku spolu s moukou, vanilkovým cukrem, změklou Herou, rozinkami a špetkou soli. Zpracujeme těsto, které necháme vykynout na teplém místě. |
3 | Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, ze kterých uválíme válečky. Válečky spleteme do copu, který vložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Necháme ještě 30 minut kynout. |
4 | Nakonec cop potřeme odloženým vejce smíchaným s trochou vody a upečeme dozlatova. Během pečení můžeme cop přikrýt alobalem, aby se na povrchu nepřipaloval. |