Jednoduchý recept

Kynuté řezy s mandlemi a rozinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60166

Ingredience

40 g Cukr moučkový
1 balení Cukr vanilka
15 g Droždí
1 polévková lžíce Hrozinky
1 polévková lžíce Kandovaná citronová kůra
1 polévková lžíce Mandle plátky
120 ml Mléko polotučné
250 g Mouka polohrubá
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá
1 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tuk
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 407kJ
12% Sacharidy 43 g
47% Tuky 35 g
0% Sodík 10 mg
12% Bílkoviny 7 g

Kynuté řezy s mandlemi a rozinkami postup přípravy receptu:

1

Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, lžičku cukru a 2 lžíce mouky. Kvásek necháme kynout na teplém místě asi 20 minut.

2

Potom přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, mouku, rum, změklé máslo, žloutek a špetku soli. Umícháme řidší těsto, do kterého vmícháme nasekané mandle, kandovanou kůru a rozinky.

3

Těsto ihned nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky. Povrch uhladíme a těsto ještě necháme vykynout.

4

Pečeme asi 40 minut, po vychladnutí nakrájíme na řezy.

Poznámka

Podáváme pocukrované moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept