Jednoduchý recept

Majonézové buchty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60167
Kategorie: Buchty

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1 balení Cukr vanilka
20 g Droždí
50 ml Majonéza
100 ml Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Náplň tvarohová
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Tuk
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 308kJ
8% Sacharidy 30 g
25% Tuky 19 g
1% Sodík 17 mg
9% Bílkoviny 5 g

Majonézové buchty postup přípravy receptu:

1

V trošce vlažného mléka rozmícháme rozdrobené droždí, lžičku cukru a lžíci mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.

2

Potom do kvásku vmícháme zbylou mouku, mléko, špetku soli, zbylý cukr, vanilkový cukr, majonézu a žloutek. Vypracujeme těsto, které necháme kynout asi 1 hodinu na teplém místě.

3

Vykynuté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na kousky a každý kousek naplníme tvarohovou (nebo jinou) náplní. Těsto dobře uzavřeme.

4

Buchty urovnáme do tukem vymazané remosky a všechy omastíme tukem i na bocích a na povrchu. Necháme ještě vykynout.

5

Buchty pečeme asi 40 minut, upečené vyklopíme z remosky.

Poznámka

Po vychladnutí buchty pocukrujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept