Bramborovo-pomerančový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborovo-pomerančový koláč
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60168 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
70 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kokos - mletý (Kopra) |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 195,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 170,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cukr krupice, Pomeranče, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborovo-pomerančový koláč postup přípravy receptu:
1 | Vařané brambory nastrouháme. Pomeranč omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. |
2 | V míse ušleháme cukr a vejce do pěny, vmícháme nastrouhané brambory, pomerančovou kůru, šťávu a hrubou mouku. |
3 | Těsto rozprostřeme do sádlem vymazané a krupicí vysypané remosky. Povrch posypeme kokosem a koláč pečeme asi 30 minut. |
Poznámka
Upečený koláč můžeme také potřít marmeládou a ozdobit ušlehanou smetanou.