Závin z tvarohového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závin z tvarohového těsta
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60169 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
100 g | Hera |
20 g | Hrozinky |
500 g | Jablka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka polohrubá |
1 hrst | Ořechy vlašské |
1 balení | Skořicový cukr |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tvaroh měkký |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 4,0mg |
Draslík | 139,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 46,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Hrozinky, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Skořicový cukr, Sůl, Tvaroh měkký nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Závin z tvarohového těsta postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, tvarohu, Hery a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout v chladničce. |
2 | Těsto rozválíme na plát, poklademe oloupanými, nastrouhanými jablky a posypeme nasekanými ořechy a rozinkami. Osladíme skořicovým cukrem a zavineme. |
3 | Pečeme v máslem vymazané remosce asi 30 minut. |
Připravovala jsem 15 porcí a tudíž jsem pekla klasicky v troubě na plechu vyloženém teflonovou fólií. Tvaroh jsem použila ve vaničce. Tohle těsto dělávám už léta, je moc fajn, nelepí se a je univerzální. Moc doporučuji vyzkoušet a to i začínajícím. Pod jablka jsem nasypala trochu opražené strouhanky. Místo ořechů se dají použít i nesolené arašídy.
Ještě bych chtěla dodat, že záviny dávám do dobře předehřáté trouby a po zapečení teplotu snížím a už volněji dopeču. Stupně nenapíšu, mám plynovou troubu a jak vidím, záviny jsem v ní nechala déle než obvykle