Jablka pečená s drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka pečená s drobenkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60172 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hrozinky |
2 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Skořicový cukr |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
Drobenka | |
---|---|
30 g | Cukr moučkový |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka polohrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 269,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 109,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Ořechy vlašské, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Skořicový cukr, Strouhanka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka pečená s drobenkou postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Rozprostřeme je na dno máslem vymazané a strouhankou vysypané remosky. Přidáme rozinky, nasekané ořechy a vše poprášíme skořicovým cukrem. Povrch posypeme připravenou drobenkou. |
2 | Příprava drobenky: Mouku v míse smícháme s moučkovým cukrem a změklým máslem. Vše rozemneme na drobenku. |
3 | Dezert pečeme asi 20 minut. |