Moučník "Studentská pečeť" - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moučník "Studentská pečeť"
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60173 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
50 g | Čokoláda na vaření |
150 g | Cukr moučkový |
1 balení | Cukr vanilka |
125 g | Hera |
40 g | Hrozinky |
1 balení | Kypřicí prášek do pečiva |
125 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
125 g | Tvaroh měkký |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 85,0mg |
Draslík | 100,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 95,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Vejce slepičí, Strouhanka, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Cukr vanilka, Hera, Hrozinky, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Tvaroh měkký nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Moučník "Studentská pečeť" postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme celá vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Vešleháme rozpuštěnou, vychladlou Heru, potom přišleháme tvaroh. Dále střídavě vmícháme mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec zlehka přimícháme rozinky, nasekané ořechy a nasekanou čokoládu. |
2 | Těsto vložíme do tukem vymazané a strouhankou vysypané remosky. Pečeme asi 30 minut. |
Vynikající moučník, dělala jsem na 9 porcí na hlubokém plechu s okraji a pekla v troubě. Možná by se na klasickém hlubokém plechu dala upéct dávka na 12 prcí, to teprve vyzkouším. Je to moc dobrý moučník, místo ořechů se dají použít i nesolené arašídy.