Řízky z krkovičky naruby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky z krkovičky naruby
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60177 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
4 polévková lžíce | Kečup |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová krkovička |
50 g | Vepřové sádlo škvařené |
200 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 839,3mg |
---|---|
Cholesterol | 326,3mg |
Draslík | 258,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 211,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Vepřová krkovička, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Strouhanka, Sůl, Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Řízky z krkovičky naruby postup přípravy receptu:
1 | Řízky nakrájené z krkovičky naklepeme, osolíme a opepříme. Maso potom obalíme ve strouhance, kterou do řízků vmáčkneme. Nakonec maso obalíme v rozšlehaných vejcích. |
2 | Připravené řízky zprudka osmahneme na pánvi na sádle, vyjmeme a urovnáme do tukem vymazané remosky. Zalijeme vývarem rozmíchaným s kečupem a hořčicí. |
3 | Pečeme asi 40 minut, podle potřeby můžeme zakápnout trochou vody. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory.