Jednoduchý recept

Vepřové koleno pečené se zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60180
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 kávová lžička Grilovací koření
2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
3 polévková lžíce Kečup
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 kávová lžička Sůl
1200 g Vepřové koleno
1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
2 l Voda pitná
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 998 kcal
Kilojoule 4 175kJ
2% Sacharidy 8 g
111% Tuky 83 g
1% Sodík 21 mg
97% Bílkoviny 55 g

Vepřové koleno pečené se zelím postup přípravy receptu:

1

Vykostěné vepřové koleno povaříme do poloměkka v osolené vodě s bobkovým listem a celým pepřem.

2

V misce utřeme olej s hořčicí, kečupem, prolisovaným česnekem, solí a kořením. Směs vetřeme do povařeného masa. Necháme v chladničce do druhého dne proležet.

3

Remosku vymažeme sádlem, rozložíme do ní zelí a mírně podlijeme vodou. Na zelí položíme připravené koleno, obložíme nakrájenou cibulí a remosku přikryjeme alobalem.

4

Pečeme asi 40 minut, potom alobal odstraníme a maso dopečeme doměkka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept