Jednoduchý recept

Kuličky z mletého vepřového masa a jater

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60181
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
50 g Játra vepřová
1 kávová lžička Kmín celý
100 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
400 g Vepřové maso
1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
250 ml Voda pitná
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 353kJ
5% Sacharidy 18 g
23% Tuky 17 g
2% Sodík 37 mg
42% Bílkoviny 24 g

Kuličky z mletého vepřového masa a jater postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mleté vepřové maso s mletými játry a v mléce namočenými, vymačkanými žemlemi. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Směs dobře propracujeme.

2

Navlhčenýma rukama tvarujeme z masové směsi větší kuličky, které urovnáme do sádlem vymazané remosky. Posypeme kmínem a pečeme asi 25 minut.

3

Potom maso podlijeme trochou vody a dopečeme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou chlupaté knedlíky a kysané zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept