Jemná sekaná s houbami a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemná sekaná s houbami a smetanou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60185 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
500 g | Maso mleté - mix |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
100 g | Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 140,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kmín mletý, Maso mleté - mix, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Pepř černý mletý, Strouhanka, Sůl, Zakysaná smetana, Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jemná sekaná s houbami a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, nadrobno nakrájené houby podusíme na lžíci oleje. |
2 | Prochladlé houby potom vmícháme do mletého masa, přidáme vejce, prolisovaný česnek, kmín, pepř a sůl. Vše zalijeme smetanou, promícháme a necháme chvíli odstát, aby se smetana vsákla do masa. |
3 | Do směsi vmícháme solamyl a na zahuštění podle potřeby strouhanku. |
4 | Z připravené směsi vytvarujeme šišku, kterou vložíme do remosky vymazané sádlem. |
5 | Sekanou pečeme asi 50 minut, během pečení můžeme mírně podlít vodou. |