Zvěřinové karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinové karbanátky
Zvěřinové karbanátky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pskrob |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (17%) |
ID receptu: | 60188 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Majoránka |
1 dl | Mléko polotučné |
2 dl | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rohlíky bílé |
400 g | Srnčí plec |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 282,6mg |
Draslík | 573,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 145,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Srnčí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Majoránka, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinové karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Odblaněnou srnčí plec umeleme spolu s vepřovým, přidáme v mléce namočené a vymačkané rohlíky, na drobno nakrájenou cibuli, vejce, sůl a koření a řádně promícháme. |
2 | Ze směsi tvoříme placičky, které smažíme po obou stranách na oleji. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší.