Jednoduchý recept

Sekaná pečená se zeleninou a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60189
Kategorie: Sekaná

Ingredience

2 ks Cibule
100 g Klobása vepřová
1 ks Květák
1 polévková lžíce Libeček
300 g Maso mleté - mix
3 ks Mrkev
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tuk
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
50 ml Vývar zeleninový
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 519 kcal
Kilojoule 2 170kJ
6% Sacharidy 21 g
53% Tuky 40 g
20% Sodík 406 mg
39% Bílkoviny 22 g

Sekaná pečená se zeleninou a smetanou postup přípravy receptu:

1

Omytý, na růžičky rozebraný květák a očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev povaříme v osolené vodě do poloměkka, vyjmeme a necháme okapat.

2

Mleté maso smícháme s oloupanou, najemno nasekanou cibulí, nadrobno nakrájenou klobásou a nasekaným libečkem. Vše promícháme, okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem, osolíme, opepříme a spojíme vejci.

3

Do tukem vymazané remosky vložíme polovinu povařené zeleninové směsi, na zeleninu položíme masovou směs a na ni zbylou zeleninu.

4

Pokrm zapékáme asi 30 minut, potom zalijeme smetanou zředěnou trochou vývaru a dopečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept