Plněné papriky pečené v remosce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné papriky pečené v remosce
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60191 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 g | Maso mleté - mix |
6 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
4 polévková lžíce | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 86,5mg |
Draslík | 272,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 192,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Rýže dušená, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Majoránka, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné papriky pečené v remosce postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Přidáme rýži, jednu nasekanou cibuli a vejce. Směs dobře promícháme. |
2 | Připravenou směsí naplníme očištěné, jádřinců zbavené paprikové lusky. |
3 | Na dno remosky vymazané máslem vsypeme druhou nasekanou cibuli, na ni urovnáme naplněné papriky a vše zakapeme trochou vody. Pečeme asi 20 minut. |
4 | Potom pokrm zalijeme vývarem rozmíchaným s rajčatovým protlakem a dopečeme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařená nebo dušená rýže.