Jednoduchý recept

Mleté maso s bramborákem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60192

Ingredience

800 g Brambory
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín mletý
1 kávová lžička Majoránka
400 g Maso mleté - mix
2 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 466 kcal
Kilojoule 1 951kJ
8% Sacharidy 29 g
41% Tuky 31 g
3% Sodík 63 mg
36% Bílkoviny 20 g

Mleté maso s bramborákem postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nasekanou cibuli osmahneme na oleji, přidáme mleté maso a znovu krátce osmahneme. Osolíme, opepříme, vmícháme na kostičky nakrájené žampiony a vše chvíli podusíme.

2

Oloupané brambory najemno nastrouháme, mírně vymačkáme a vodu slijeme. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, kmín, majoránku, sůl a strouhanku. Směs dobře promícháme a případně zředíme trochou mléka.

3

Polovinu připraveného bramborového těsta rozetřeme do remosky vyložené pečicím papírem. Poklademe mletým masem a zakryjeme zbylým bramborovým těstem.

4

Pokrm pečeme asi 35 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept