Koložvárské kysané zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koložvárské kysané zelí
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60194 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kostka | Bujón hovězí |
1 ks | Cibule |
500 g | Maso mleté - mix |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
450 ml | Voda pitná |
150 g | Zakysaná smetana |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 52,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 132,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Paprika mletá sladká, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř černý mletý, Rýže, Sůl, Vepřové sádlo škvařené, Zakysaná smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Koložvárské kysané zelí postup přípravy receptu:
1 | Na sádle osmahneme nasekanou cibuli, přidáme mleté maso a znovu krátce osmahneme. Osolíme, opepříme a chvíli podusíme. |
2 | Ve 450ml vody s kostkou bujónu uvaříme rýži téměř doměkka. |
3 | Kysané zelí překrájíme a krátce podusíme. |
4 | Do remosky vyložené pečicím papírem urovnáme polovinu zelí i se šťávou. Na zelí rozložíme rýži, kterou přikryjeme podušeným mletým masem i se šťávou. Na maso rozložíme zbylou rýži a zakryjeme ji zbylým zelím. |
5 | Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s mletou paprikou a špetkou soli. |
6 | Pokrm pečeme asi 30 minut. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.