Jednoduchý recept

Koložvárské kysané zelí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 16 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60194
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 kostka Bujón hovězí
1 ks Cibule
500 g Maso mleté - mix
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
450 ml Voda pitná
150 g Zakysaná smetana
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 720kJ
2% Sacharidy 7 g
46% Tuky 35 g
31% Sodík 621 mg
29% Bílkoviny 17 g

Koložvárské kysané zelí postup přípravy receptu:

1

Na sádle osmahneme nasekanou cibuli, přidáme mleté maso a znovu krátce osmahneme. Osolíme, opepříme a chvíli podusíme.

2

Ve 450ml vody s kostkou bujónu uvaříme rýži téměř doměkka.

3

Kysané zelí překrájíme a krátce podusíme.

4

Do remosky vyložené pečicím papírem urovnáme polovinu zelí i se šťávou. Na zelí rozložíme rýži, kterou přikryjeme podušeným mletým masem i se šťávou. Na maso rozložíme zbylou rýži a zakryjeme ji zbylým zelím.

5

Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s mletou paprikou a špetkou soli.

6

Pokrm pečeme asi 30 minut.

Poznámka

Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept