Jednoduchý recept

Pečený čaj - sezónní

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pečený čaj - sezónní 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (13%)
ID receptu: 60196
Kategorie: Čaje

Ingredience

500 g Cukr krystal
2 polévková lžíce Hřebíček
1 kg Jablka
1 kg Maliny
3 polévková lžíce Rum
1 ks Citrony

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 59 kcal
Kilojoule 245kJ
4% Sacharidy 15 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 0 g
Pečený čaj - sezónní
  • Pečený čaj - sezónní
  • 1
  • Pečený čaj - sezónní
  • 2
  • Vložit obrázek

Pečený čaj - sezónní postup přípravy receptu:

1

Očištěné ovoce odpeckujeme a větší nakrájíme na drobné kousky. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky, nebo jen vymačkáme šťávu.

2

Všechno dáme do hlubšího plechu, zasypeme cukrem a přidáme koření. Promícháme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 170°C 30-40 minut, občas můžeme promíchat.

3

Ihned po vytažení z trouby vmícháme rum. Plníme do skleniček se šroubovacím uzávěrem, položíme je víčkem dolů a necháme vychladnout.

Poznámka

Použití: do hrnku či sklenice dáme 3-4 lžičky ovocné směsi a zalijeme vařící vodou. Získáme tím ovocný čaj lahodné chuti, který je výborný horký i studený.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept