Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 602
Kategorie: Bublaniny

Ingredience

1 l Borůvky
1 ks Citronová kůra
2 polévková lžíce Cukr krupice
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 dl Mléko polotučné
1 ks Mouka polohrubá
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 222kJ
26% Sacharidy 94 g
16% Tuky 12 g
3% Sodík 65 mg
29% Bílkoviny 16 g

Borůvková bublanina postup přípravy receptu:

1

Mléko, cukr, citronovou kůru, sůl a 3 žloutky důkladně rozmícháme. Přisypeme takové množství mouky, aby nám vzniklo těsto jako na lité lívance.

2

Z bílků s malou špetičkou soli vyšleháme sníh. Jakmile začne houstnout, zašleháme do něho po troškách půl lžíce sypkého cukru a šleháme, dokud není sníh hodně pevný.

3

Zamícháme sníh do těsta, aby zůstal spíš nahoře.

4

Dáme do pekáče rozpálit asi lžíci másla, lehce vysypeme moukou a nalijeme těsto. Posypeme borůvkami a navrch vložíme kousky čerstvého másla. Ve vyhřáté troubě pečeme asi hodinu, tak aby vršek upečené bublaniny byl křupavý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept