Borůvková bublanina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvková bublanina
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 602 |
Kategorie: | Bublaniny |
Ingredience
1 l | Borůvky |
1 ks | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko polotučné |
1 ks | Mouka polohrubá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 125,7mg |
Draslík | 214,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Citronová kůra, Cukr krupice, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Borůvková bublanina postup přípravy receptu:
1 | Mléko, cukr, citronovou kůru, sůl a 3 žloutky důkladně rozmícháme. Přisypeme takové množství mouky, aby nám vzniklo těsto jako na lité lívance. |
2 | Z bílků s malou špetičkou soli vyšleháme sníh. Jakmile začne houstnout, zašleháme do něho po troškách půl lžíce sypkého cukru a šleháme, dokud není sníh hodně pevný. |
3 | Zamícháme sníh do těsta, aby zůstal spíš nahoře. |
4 | Dáme do pekáče rozpálit asi lžíci másla, lehce vysypeme moukou a nalijeme těsto. Posypeme borůvkami a navrch vložíme kousky čerstvého másla. Ve vyhřáté troubě pečeme asi hodinu, tak aby vršek upečené bublaniny byl křupavý. |