Bramborové trojhránky s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové trojhránky s uzeným masem
Bramborové trojhránky s uzeným masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pskrob |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (17%) |
ID receptu: | 60200 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 kg | Brambory vařené |
50 g | Máslo |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
300 g | Uzené maso vařené |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 429,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 74,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborové trojhránky s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Brambory předem uvařené ve slané vodě nastrouháme, přidáme mouku, vejce a vypracujeme těsto. |
2 | Těsto rozválíme, radélkem vytvoříme obdélníčky, na které položíme kousek uzeného masa. |
3 | Obdélníčky přeložíme tak, abychom vytvořili trojúhelníkové taštičky. |
4 | Trojhránky potřeme máslem a v horké troubě asi na 200°C upečeme dorůžova. |
Poznámka
Podáváme samostatně, případně se špenátem nebo kyselým zelím.