Beskydské fazole - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Beskydské fazole
Beskydské fazole
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pskrob |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (17%) |
ID receptu: | 60204 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole |
200 g | Klobása vepřová |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 193,2mg |
Vláknina | 982,5mg |
Vitamín A | 47,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Klobása vepřová, Olej rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Fazole, Smetana, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Beskydské fazole postup přípravy receptu:
1 | Fazole uvaříme do měkka, smícháme s olejem, pepřem, pokrájenou klobáskou, cibulí a česnekem. |
2 | Směs vysypeme do zapékací misky, zalijeme smetanou a mírně osolíme. |
3 | Zapékáme v troubě na 200°C dokud směs nezačne růžovět. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovým salátem.