Zelníky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelníky
Zelníky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pskrob |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (17%) |
ID receptu: | 60208 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Vepřové sádlo škvařené |
1 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 491,6mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 200,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl, Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zelníky postup přípravy receptu:
1 | Všechny ingredience zpracujeme v tuhé těsto, které následně necháme chvíli odpočinout v ledničce. |
2 | Těsto poté vyválíme na tenkou placku, ze které vykrajujeme libovolné tvary. |
3 | Pečeme v troubě na 200 °C dozlatova. |