Brambory vařené s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory vařené s vepřovým masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 6021 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Kapusta hlávková |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
50 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 8,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 185,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 326,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kapusta hlávková, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory vařené s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na menší kostky, zalijeme osolenou vodou, přidáme cibuli nakrájenou na plátky a vaříme, až maso změkne. |
2 | Potom přidáme brambory nakrájené na kostky a v polévce s masem je uvaříme. Dolijeme vodu, aby se vařily potopené. Přidáme kapustu nakrájenou na kousky. |
3 | Podáváme na hlubokém talíři s chlebem. |