Farfalle se zeleným pepřem a cukrovým hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle se zeleným pepřem a cukrovým hráškem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6023 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Hrášek |
100 g | Nakládaný zelený pepř |
550 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
400 g | Těstoviny Farfalle |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 151,3mg |
Draslík | 166,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle se zeleným pepřem a cukrovým hráškem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím přivedeme v hrnci k varu víno, snížíme teplotu a vaříme dokud se neodpaří asi na polovinu množství. Poté přilijeme smetanu a opět odpařujeme na polovinu objemu. Odstavíme, vmícháme pepř bez nálevu a tučnou smetanu. Směs zvolna zahřejeme, přidáme cukrový hrášek a vaříme dokud hrášek nezíská jasně zelenou barvu. Ochutíme solí, nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme. |