Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 4 Bábovka 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60237
Kategorie: Bábovky

Ingredience

200 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 balení Cukr vanilka
2 polévková lžíce Kakao
1 balení Kypřící prášek do pečiva
40 g Máslo čerstvé
300 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
150 ml Olej rostlinný
3 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 055kJ
17% Sacharidy 59 g
34% Tuky 26 g
2% Sodík 32 mg
14% Bílkoviny 8 g
Bábovka
  • Bábovka
  • 1
  • Bábovka
  • 2
  • Vložit obrázek

Bábovka postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme žloutky, olej, teplou vodu a zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

2/3 připraveného těsta vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.

3

Zbylé těsto promícháme s kakaem a vlijeme na světlé těsto.

4

Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 20 minut, potom při 180 stupních Celsia dopékáme ještě 25 minut.

5

Po upečení bábovku vyklopíme a vychladlou pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Bábovka
Perfektní bábovka. Recept je snadný, rychlý, levný a velice chutný. S těstem se velice dobře pracovalo. Akorát se mi podařilo, že tmavá část se dostala nahoru i když jsem ji nalila jako druhou. Nevadí, na vzhledu a chuti tomu neubralo :)
 
astheart@gmail.com
Bábovka
Moc se mi nelíbí, že kakao mám vmíchat do druhé poloviny těsta až po přidání bílkového sněhu... Mám za to, že pak je tam ten sníh na nic, protože kakao musím dobře vmíchat.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept