Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60238
Kategorie: Burgery, sendviče

Ingredience

8 plátek Anglická slanina
4 ks Bulka na hamburger
4 plátek Čedar
1 ks Cibule červená
500 g Hovězí maso mleté
4 kávová lžička Kečup
4 kávová lžička Majonéza
4 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
0,5 ks Salát římský
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 083kJ
2% Sacharidy 8 g
15% Tuky 11 g
5% Sodík 106 mg
51% Bílkoviny 28 g

Cheeseburger postup přípravy receptu:

1

Bulky rozkrojíme a poloviny opečeme nasucho v pánvi nebo na grilu. Na spodní část rozetřeme majonézu (nebo tatarskou omáčku). Přidáme list omytého salátu, kolečka omytého rajčete a několik koleček oloupané cibule. Navrch rozetřeme trochu kečupu a na něj položíme asi 2 kolečka nakládané okurky.

2

Na pánvi opečeme plátky slaniny a odložíme je na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

3

Z mletého hovězího masa vytvarujeme kuličky, které zmáčkneme na placičky o velikosti dlaně silné asi 0,5 cm. Střed placiček ještě trochu přimáčkneme. Maso nakonec osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.

4

Placičky vložíme na suchou rozpálenou pánev a zprudka opékáme z každé strany asi 2 minuty.

5

Na každou opečenou placičku položíme plátek sýru, vyjmeme z pánve a necháme 1 minutu stát. Potom placičky položíme na připravené spodní části bulek, poklademe opečenou slaninou a přiklopíme druhou polovinou bulek.

6

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept