Cheeseburger - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cheeseburger
Cheeseburger
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60238 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
8 plátek | Anglická slanina |
4 ks | Bulka na hamburger |
4 plátek | Čedar |
1 ks | Cibule červená |
500 g | Hovězí maso mleté |
4 kávová lžička | Kečup |
4 kávová lžička | Majonéza |
4 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
0,5 ks | Salát římský |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 78,9mg |
Draslík | 593,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Hovězí maso mleté, Rajčata, Salát římský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bulka na hamburger, Cibule červená, Kečup mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Čedar, Majonéza, Pepř černý mletý, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cheeseburger postup přípravy receptu:
1 | Bulky rozkrojíme a poloviny opečeme nasucho v pánvi nebo na grilu. Na spodní část rozetřeme majonézu (nebo tatarskou omáčku). Přidáme list omytého salátu, kolečka omytého rajčete a několik koleček oloupané cibule. Navrch rozetřeme trochu kečupu a na něj položíme asi 2 kolečka nakládané okurky. |
2 | Na pánvi opečeme plátky slaniny a odložíme je na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk. |
3 | Z mletého hovězího masa vytvarujeme kuličky, které zmáčkneme na placičky o velikosti dlaně silné asi 0,5 cm. Střed placiček ještě trochu přimáčkneme. Maso nakonec osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. |
4 | Placičky vložíme na suchou rozpálenou pánev a zprudka opékáme z každé strany asi 2 minuty. |
5 | Na každou opečenou placičku položíme plátek sýru, vyjmeme z pánve a necháme 1 minutu stát. Potom placičky položíme na připravené spodní části bulek, poklademe opečenou slaninou a přiklopíme druhou polovinou bulek. |
6 | Ihned podáváme. |