Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bramboračka 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60239
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

3 ks Brambory
0,3 ks Celer bulvový
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Houby sušené
2 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 131 kcal
Kilojoule 549kJ
5% Sacharidy 20 g
5% Tuky 4 g
3% Sodík 64 mg
8% Bílkoviny 5 g
Bramboračka
  • Bramboračka
  • 1
  • Bramboračka
  • 2
  • Vložit obrázek

Bramboračka postup přípravy receptu:

1

V hrnci na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme 1,5l vody, rozšleháme a přivedeme k varu.

2

Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, kostičky oloupaných brambor a předem namočené houby. Vše vaříme doměkka.

3

Nakonec polévku dochutíme prolisovaným česnekem, solí a majoránkou. Vsypeme nasekanou petrželku a jen krátce povaříme.

Poznámka

Polévku můžeme podávat s čerstvým pečivem.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Bramboračka
Jíšku dělám z mouky celozrnné, jinak vařím stejně. Jedna z nejoblíbenějších polévek u nás doma smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept