Jednoduchý recept

Hraběnčiny řezy II

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hraběnčiny řezy II 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60241
Kategorie: Řezy

Ingredience

200 g Cukr krupice
200 g Cukr moučkový
600 g Jablka
6 g Kypřící prášek do pečiva
200 g Máslo čerstvé
450 g Mouka polohrubá
100 g Ořechy vlašské
50 g Rozinky
1 kávová lžička Skořice mletá
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 734 kcal
Kilojoule 3 069kJ
29% Sacharidy 104 g
43% Tuky 33 g
2% Sodík 43 mg
22% Bílkoviny 12 g
Hraběnčiny řezy II
  • Hraběnčiny řezy II
  • 1
  • Hraběnčiny řezy II
  • 2
  • Vložit obrázek

Hraběnčiny řezy II postup přípravy receptu:

1

V míse promícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, moučkový cukr, žloutky a rychle vypracujeme těsto.

2

2/3 těsta vymačkáme na plech, zbylé těsto necháme v chladničce odpočinout.

3

Těsto na plechu poklademe plátky oloupaných jablek, posypeme skořicí, rozinkami a mletými ořechy. Na jablka rozprostřeme pevný sníh ušlehaný z bílků a krupicového cukru. Navrch nahrubo nastrouháme zbylé těsto.

4

Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Hraběnčiny řezy II
Vyzkoušela jsem řezy podle tohoto receptu a všem chutnalo. Těsto na postrouhání povrchu dávám na chvíli do mrazničky, spodní těsto vyvaluji na papíře na pečení který pak přendám na plech a dotvaruji zvýšené okraje. Jablka jsem nastrouhala na hrubém slzičkovém struhadle a pokud jsou moc šťavnatá, přidávám trochu vanilkového pudinku - prášku.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept