Hraběnčiny řezy II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hraběnčiny řezy II
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60241 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
200 g | Cukr moučkový |
600 g | Jablka |
6 g | Kypřící prášek do pečiva |
200 g | Máslo čerstvé |
450 g | Mouka polohrubá |
100 g | Ořechy vlašské |
50 g | Rozinky |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 152,7mg |
Draslík | 235,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 184,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřící prášek do pečiva, Rozinky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hraběnčiny řezy II postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, moučkový cukr, žloutky a rychle vypracujeme těsto. |
2 | 2/3 těsta vymačkáme na plech, zbylé těsto necháme v chladničce odpočinout. |
3 | Těsto na plechu poklademe plátky oloupaných jablek, posypeme skořicí, rozinkami a mletými ořechy. Na jablka rozprostřeme pevný sníh ušlehaný z bílků a krupicového cukru. Navrch nahrubo nastrouháme zbylé těsto. |
4 | Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
Vyzkoušela jsem řezy podle tohoto receptu a všem chutnalo. Těsto na postrouhání povrchu dávám na chvíli do mrazničky, spodní těsto vyvaluji na papíře na pečení který pak přendám na plech a dotvaruji zvýšené okraje. Jablka jsem nastrouhala na hrubém slzičkovém struhadle a pokud jsou moc šťavnatá, přidávám trochu vanilkového pudinku - prášku.