Velikonoční salát II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční salát II
Velikonoční salát II
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pskrob |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (17%) |
ID receptu: | 60243 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 ml | Bílý jogurt |
1 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
1 ks | Okurka salátová |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
2 ks | Špekáčky |
1 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 483,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Rajčata, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Špekáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bílý jogurt, Citrónová šťáva, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční salát II postup přípravy receptu:
1 | Vejce (natvrdo uvařená), rajčata, okurku i špekáčky nakrájíme na kolečka, promícháme s jogurtem, dochutíme a necháme vychladit. |
Poznámka
Servírujeme s pečivem.