Kung-pao - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kung-pao
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 60245 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Arašídy |
4 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
600 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sójová omáčka |
1 polévková lžíce | Solamyl |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 52,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 165,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cukr krupice, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Sójová omáčka, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kung-pao postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. |
2 | Vejce promícháme se solamylem a špetkou soli na kašičku, ve které obalíme kostičky masa. Necháme chvíli odležet v chladu. |
3 | Chilli papričky zbavené semínek nasekáme a vsypeme do hrnečku se sójovou omáčkou, vínem, cukrem, špetkou soli a pepře. Zálivku krátce převaříme. |
4 | Připravené maso zprudka orestujeme na pánvi na oleji, přidáme arašídy a po chvíli zalijeme připravenou zálivkou. Vše promícháme, aby se maso obalilo v omáčce. |
5 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je rýže.