Jehněčí pilaf II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí pilaf II
Jehněčí pilaf II
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pskrob |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (17%) |
ID receptu: | 60247 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
600 g | Jehněčí maso |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
300 g | Rýže |
1 polévková lžíce | Sůl |
750 ml | Vývar jehněčí |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 158,8mg |
Draslík | 402,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 264,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Rýže, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí pilaf II postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kousky a spolu s kolečky cibule a česnekem nakrájeným na plátky opečeme na oleji. |
2 | Osolíme, okořeníme, mírně podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka. |
3 | Nakonec přidáme protlak, přisypeme rýži a zalijeme zbytkem vývaru. |
4 | Dusíme, až je rýže měkká. |