Vepřové hašé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové hašé
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 6025 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 ml | Hovězí vývar základní |
5 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 dkg | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
480 g | Vepřové ve vlastní šťávě |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 170,2mg |
Draslík | 72,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 71,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové ve vlastní šťávě, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové hašé postup přípravy receptu:
1 | Housky nakrájíme na plátky, zakapeme mlékem a necháme nasát. |
2 | Na sádle z konzervy osmahneme drobně nakrájenou cibuli, |
3 | zaprášíme moukou a osmahneme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dobře povaříme. |
4 | Vmícháme drobně nakrájené maso z konzervy, rozmělněné housky, promícháme a chvíli podusíme. |
5 | Před podáváním vmícháme vejce a necháme je srazit. |
Poznámka
Podáváme s pečivem.