Cuketová buchta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketová buchta
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60252 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
1 ks | Cuketa |
250 g | Cukr krupice |
1 balení | Cukr vanilka |
150 g | Jogurt bílý |
1 balení | Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do perníku |
450 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Olej rostlinný |
1 hrst | Rozinky |
1 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Skořice mletá |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 58,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 50,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Cukr krupice, Olej rostlinný, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jogurt bílý, Kypřicí prášek do pečiva, Kypřicí prášek do perníku, Rozinky, Skořice mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cuketová buchta postup přípravy receptu:
1 | Omytou cuketu oloupeme a nahrubo nastrouháme. |
2 | V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme nastrouhanou cuketu, olej, jogurt a rum. Vše dobře promícháme. |
3 | Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme. |
4 | Moučník pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut. |
Poznámka
Použijeme 1 velkou cuketu nebo 2 menší, po nastrouhání bychom měli mít 2 hrnky cukety.
Pekla jsem na 200 stupňů 10 min a potom na 180 stupňů 40 min. A buchta stále vypadá mokře, jakoby nebyla dopečená. Ale já jsem se do ní hned pustila. Skořice a prášek do perníku tam zavoněl. Chuťově dobrá. Stejně jsem zvědavá, jak by měla buchta vypadat