Jednoduchý recept

Kynuté buchty II

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60253

Ingredience

100 g Cukr krupice
1 balení Cukr vanilka
20 g Droždí
150 ml Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
150 g Povidla švestková
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 151kJ
12% Sacharidy 43 g
13% Tuky 10 g
0% Sodík 8 mg
9% Bílkoviny 5 g

Kynuté buchty II postup přípravy receptu:

1

Do části vlažného mléka vsypeme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek.

2

Do mísy prosijeme mouku, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, zbylý krupicový cukr, vejce, zbylé teplé mléko, 50g rozpuštěného másla a vzešlý kvásek.

3

Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 45 minut.

4

Těsto rozválíme na silnější plát a vykrájíme z něj kolečka. Na každé kolečko položíme lžičku povidel a těsto dobře zabalíme. Buchty potřeme zbylým rozpuštěným máslem a urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme ještě 15 minut kynout.

5

Buchty pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia 20-30 minut dozlatova.

Poznámka

Buchty po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept