Jednoduchý recept

Rybízová buchta

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Rybízová buchta 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60254
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

150 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
1 balení Cukr vanilka
1 balení Kypřicí prášek do pečiva
200 ml Mléko polotučné
350 g Mouka polohrubá
200 ml Olej rostlinný
400 g Rybíz červený
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 620kJ
14% Sacharidy 49 g
26% Tuky 19 g
1% Sodík 28 mg
12% Bílkoviny 7 g
Rybízová buchta
  • Rybízová buchta
  • 1
  • Rybízová buchta
  • 2
  • Vložit obrázek

Rybízová buchta postup přípravy receptu:

1

Žloutky chvíli třeme v míse s krupicovým a vanilkovým cukrem. Přidáme postupně olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Vše promícháme.

2

Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.

3

Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého vešleháme moučkový cukr a zlehka vmícháme rybíz. Sníh potom zlehka naneseme na těsto.

4

Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.

Poznámka

Množství mléka uzpůsobíme podle potřeby - těsto má být tak husté, aby šlo roztírat na plech.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Zasněžená rybízová buchta
Vysoká buchta v hlubokém plechu s okraji. Do těsta je možné přidat trochu citronové kůry a příště bych do sněhu dala malinko více cukru, zhruba o 30 až 50 g. Jinak hodnotím kladně.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept