Rybízová buchta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízová buchta
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60254 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
100 g | Cukr moučkový |
1 balení | Cukr vanilka |
1 balení | Kypřicí prášek do pečiva |
200 ml | Mléko polotučné |
350 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Olej rostlinný |
400 g | Rybíz červený |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 148,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 108,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Olej rostlinný, Rybíz červený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybízová buchta postup přípravy receptu:
1 | Žloutky chvíli třeme v míse s krupicovým a vanilkovým cukrem. Přidáme postupně olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Vše promícháme. |
2 | Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. |
3 | Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého vešleháme moučkový cukr a zlehka vmícháme rybíz. Sníh potom zlehka naneseme na těsto. |
4 | Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut. |
Poznámka
Množství mléka uzpůsobíme podle potřeby - těsto má být tak husté, aby šlo roztírat na plech.
Vysoká buchta v hlubokém plechu s okraji. Do těsta je možné přidat trochu citronové kůry a příště bych do sněhu dala malinko více cukru, zhruba o 30 až 50 g. Jinak hodnotím kladně.