Jednoduchý recept

Babiččiny buchty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60255
Kategorie: Buchty

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
42 g Droždí
125 g Hera
250 ml Mléko polotučné
800 g Mouka polohrubá
50 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 g Povidla švestková

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 595 kcal
Kilojoule 2 488kJ
25% Sacharidy 92 g
28% Tuky 21 g
1% Sodík 24 mg
24% Bílkoviny 14 g

Babiččiny buchty postup přípravy receptu:

1

Do vlažného mléka vsypeme cukr a rozdrobíme droždí. Když se začnou tvořit bublinky vmícháme trochu mouky a sůl.

2

Do vzešlého kvásku potom přidáme vejce a rozehřátou Heru, dosypeme zbylou mouku, zamícháme a vypracujeme těsto. Necháme kynout na teplém místě asi 45 minut.

3

Z těsta vykrajujeme lžící hrudky, které rozmáčkneme na placičku. Na každou placičku položíme lžičku povidel (nebo jiné náplně) a těsto dobře zabalíme.

4

Buchty rozložíme na plech s trochou oleje, ve kterém je obalíme. Urovnáme k sobě a pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.

Poznámka

Po upečení potřeme buchty na povrchu olejem máslem nebo vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept